18 november 2023

Sinterklaas in de stromende regen in Nijmegen ontvangen.

Sinterklaas samen met zijn Hoofdpiet in de koets

Sinterklaas is weer  in Nijmegen. Zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur werd  hij op de Waalkade in Nijmegen ontvangen door burgemeester Hubert Bruls, die hem tevens de  vergunning uitreikte om met de Pieten de  Nijmeegse daken te berijden en  te beklimmen. De tot “stoomboot:  omgetoverde Pannenkoekenboot, waarop de Sint, samen met ongeveer 120 Pieten, in de  regen  arriveerde aan de  Waalkade  en de  Sint kon vervolgens de  boot verlaten tussen een rij van Pieten, die  daarna begonnen met het uitdelen van pepernoten aan de vele honderden kinderen en  hun begeleiders, die inmiddels  kletsnat en verkleumd langs de  kade stonden. Daar werd de muziek  verzorgd door een Pieten Sambaband. Praatjespiet  verzorgde het voorprogramma en omdat hij dacht dat de Sint een Sambabal wilde, deed hij “oefeningen” met een grote Sambabal met het publiek. Maar  de Sint bedoeld echter een Sambabal, met sambamuziek.  Omdat  het paard Ozosnel niet fit was, moest er gekozen worden voor een alternatief en daarom was Coert Janssen uit Millingen aan de Rijn met zijn koets ingehuurd om de Sint door de stad te vervoeren en na een tocht, met de  Stefaantjes voorop door het centrum arriveerde de Sint vervolgens op het bordes van de Waag op de Grote Markt. Zie de foto’s deel 1;   deel 2;