14 oktober 2023

Gratis workshops vrijwilligers werven in de gemeente Berg en Dal

Wil jij nieuwe vrijwilligers werven voor je vereniging of vrijwilligersorganisatie maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Kom dan naar een van de workshops die het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn organiseert. Deze workshops worden gratis aangeboden aan stichtingen, verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven. Per workshop zijn er maximaal twee mensen per organisatie welkom. Opgeven voor een workshop is verplicht. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar: vspbergendal@fortewelzijn.nl

Woensdag 8 november is er van 19.00 – 21.30 uur de workshop Werven van vrijwilligers binnen je eigen vereniging. In deze workshop leer je hoe je leden die nog niets doen kan activeren tot het doen van vrijwilligerswerk. Deze workshop is in Voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39 in Groesbeek.

Woensdag 29 november is er van 19.00 – 21.30 uur de workshop Werven van vrijwilligers anders dan binnen een vereniging.In deze workshop leer je hoe je vrijwilligers buiten de organisatie werft. De workshop is in Kulturhuus Beek, Roerdompstraat 6 Beek-Ubbergen.

In januari 2024 is er een workshop Werven van bestuursleden. Ieder bestuur weet inmiddels hoe lastig het is om nieuwe bestuursleden te vinden. Maar zoek je wel op de juiste manier? Vis je niet allemaal in dezelfde vijver? In deze workshop leer je hoe je als bestuur nieuwe helpende handen kunt betrekken bij de diverse bestuursfuncties. De datum en locatie worden op een later moment bekend gemaakt.

Er gebeurt een heleboel in vrijwilligersland. Veel mensen vinden het leuk vinden om met enige regelmaat de handen uit de mouwen te steken, maar niet blijvend op één plek.
Besturen komen erachter dat het niet eenvoudig is wat zij doen en dat het vinden van extra handen in het bestuur best een opgave is. Verenigingen die vrijwilligers te kort komen achter de bar of tijdens de jaarlijkse klussendag. Het lijkt alleen maar kommer en kwel. Maar dat is het niet! Er zijn andere manieren om vrijwilligers te werven en/of te betrekken bij jouw maatschappelijke organisatie.

 

Meer informatie over Forte is te vinden op www.fortewelzijn.nl