17 september 2023

Zoektocht naar vermiste zwemmer in de Waal bij Nijmegen.

De hulpdiensten in actie tijdens de zoektocht.

In Nijmegen, nabij de Ooijpoort (over het Meertje” is zaterdagmiddag, vanaf ongeveer 14.15 uur,  een grote zoektocht gehouden naar een vermiste zwemmer. De man was tussen twee kribben in het water toen hij plotseling vermist werd. Politie, brandweer en ambulance waren aanwezig en er werd gezocht vanuit de lucht met een Traumahelikopter en een politiehelikopter terwijl op de Waal boten en bootjes aanwezig waren van de reddingsbrigade en de brandweer, alsmede Rijkswaterstaat. Het scheepvaart vanuit de richting Weurt werd tegengehouden. Na 1 1/2 uur is de zoektocht gestopt en kon de scheepvaart weer door. Daarna kwam er nog een klus voor de brandweer. De wagen met de boot kwam vast te zitten in het zand en moest door een andere brandweerwagen vlot getrokken worden, waarna ook deze brandweerwagen wegzakte en geholpen moest worden. Maar dit kwam allemaal weer goed. zie de film van Waldie Rutten.   Zie de foto’s deel 1;  deel 2