10 september 2023

Opening Historische route Berg en Dal

Mika Roelofsma (links) en burgemeester Mark Slinkman onthulden samen het eerste routebord.

Op zaterdag 9 september ( Open Monumentendag) om 11.00 uur opende burgemeester Slinkman, samen met Mika Roelofsma,  de Historische route in ( het dorp) Berg en Dal. De opening vond plaats op het kerkplein aan de Oude Kleefsebaan. Mika was een van de leerlingen van het Montessori college in Groesbeek die de borden heeft gemaakt samen met hun docent Max Wagener. Een werkgroep is het afgelopen jaar bezig geweest om een aantrekkelijke wandel- / fietsroute samen te stellen langs 11 karakteristieke historische plekken in Berg en Dal. Door middel van borden met tekst en foto’s wordt zo het verleden weer inzichtelijk gemaakt. Want in de loop der tijd is er veel veranderd en verwijderd in het dorp. Niet alleen gebouwen zijn gesloopt maar ook functies van gebouwen zijn verdwenen. Denk aan de kerk, het bejaardenhuis, of de vele winkels die gesloten zijn. Maar gelukkig zijn er nog veel mooie gebouwen bewaard gebleven die de historie van het dorp in zich dragen. Langs de 7 km lange permanente route is de historie van Berg en Dal mooi weergegeven. Zeker de moeite waard voor een wandeling of fietstocht. zie de foto’s (komen nog)