6 september 2023

Persoon op Waalbrugboog Nijmegen.

foto: Han vd Brink

 Op woensdagmorgen werd de Waalbrug in Nijmegen tijdelijk afgesloten voor al het verkeer omdat een persoon naar het hoogste punt van de brugbogen was geklommen. Het kostte enkele uren voordat deze persoon uiteindelijk met behulp van een hoogwerker van de brandweer veilig naar beneden werd gehaald. Rond 05.30 uur kwam er een melding binnen dat er een persoon op de Waalbrug was geklommen, volgens een woordvoerder van de politie tegenover de Gelderlander. De hulpdiensten reageerden snel en de Dienst Speciale Interventies werd ingeschakeld. Op de brug troffen ze een persoon aan met verward gedrag. Rond 09.30 uur begon de persoon zich naar de hoogwerker te bewegen waarna deze veilig naar beneden werd gevraagd, waar een ambulance klaar stond. De Waalbrug was enkele uren volledig afgesloten en het verkeer werd omgeleid, waardoor grote vertragingen ontstonden.