5 augustus 2023

Jaap en Corrie van Elst – Huijbers uit Groesbeek 65 jaar getrouwd

Het briljantenpaar van Elst-Huijbers met loco burgemeester Erik Weijers

GROESBEEK. Het is nu 67 jaar geleden dat Jaap van Elst (87) en Corrie Huijbers (85) elkaar tegen kwamen op de Overasseltse kermis. ‘Volgens mij in zaal De Zon‘, laat Jaap weten. Corrie werkte toen bij de chef van de Verzinkerij in huis en Jaap bij de zinkafdeling. Dus ze kenden elkaar al een beetje voordat de vonk oversloeg tijdens de eerste dans van de Overasseltse kermis. Het stel heeft twee jaar verkering gehad en zijn daarna getrouwd in Nijmegen. Ze hebben anderhalf jaar ingewoond in de ouderlijke woning van Jaaps ouders aan de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek. Later zijn ze verhuisd naar een noodwoning aan De Bruuk, eveneens in Groesbeek, waar hun dochter Gonnie geboren is. Vandaar is het stel naar Meidoornplantsoen gegaan en via de Vogelkersstraat wonen ze nu alweer 23 jaar in de Ruyterstraat.
Jaap en Corrie hebben drie kinderen gekregen: één dochter en twee zoons. Ook hebben ze inmiddels zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Jaap heeft diverse banen in de regio gehad. Zijn laatste baan was hij voor de inkoop van vet en vlees van slagerijen en slachterijen bij de firma Smilde. Corrie heeft 3 ochtenden in de week mensen begeleid die ondersteuning en hulp nodig hadden. Jaap is maar liefst 35 jaar lang actief lid geweest van het Rode Kruis en heeft daarvoor les gegeven op alle Groesbeekse basisscholen en in de omgeving. Ook heeft hij vrijwilligerswerk gedaan op Mariendaal. Corrie was 25 jaar drie ochtenden in de week begeleidster tot corona de kop op stak en zij moest stoppen. Beide hebben een Koninklijke Onderscheiding in de vorm van Lid in de orde van Oranje Nassau ontvangen voor hun vele vrijwilligerswerk. Helaas laat de gezondheid van Corrie te wensen over. Locoburgemeester Erik Weijers heeft het briljantenpaar op dinsdagmiddag 1 augustus bezocht in Hersteloord De Bruuk op het terrein van Dekkerswald,  waar Corrie herstellende is.