26 juni 2023

Ernstig ongeval in Berg en Dal.

Ernstig ongeval in Berg en Dal nabij het Afrikamuseum.

Bij een ernstige aanrijding op de kruising van de Meerwijkselaan en de Postweg in Berg en Dal nabij het Afrikamuseum zijn zondag aan het begin van de avond vijf mensen ( zwaar-) gewond geraakt. Tenminste 5 ambulances, een traumahelikopter, diverse politieauto’s en verschillende brandweerwagens waren naar deze locatie gekomen om hulp te bieden.  De zwarte BMW met de moeder en dochter belandde in de berm bij het Afrikamuseum. De andere auto, een Toyota, die op de Meerwijkselaan, komende vanuit de richting van de Zevenheuvelenweg reed, werd vol geraakt en kwam op de rijbaan van de Postweg (aan de kant van het Afrikamuseum)  terecht. Er zouden vijf slachtoffers zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht.  In de BMW zaten een moeder en haar dochter, in de grijze Toyota zaten drie mannen. Later werd bekend dat een van hen, een 19 jarige man uit Nijmegen, is overleden. Vier andere betrokkenen zijn met uiteenlopende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om twee vrouwen van 16 en 54 jaar uit Beek. De twee anderen zijn mannen van 18 en 19 jaar uit Nijmegen.