18 juni 2023

Boerenmaasjazz en Marieke bij wijngaard de Plack met ode aan de vaders.

Boerenmaasjazz en Marieke bij wijngaard de Plack met ode aan de vaders.

Boerenmaasjazz & Marieke brengen ode aan de vaders. Ze is als een vis in het water bij Boerenmaasjazz. De veelzijdige zangeres Marieke van Ruitenbeek liet dat zondagmiddag zien en horen tijdens het concert van dit illustere trio in Wijngaard De Plack in Groesbeek. Geflankeerd door Gerard de Boer en Thed Maas (Boer-en-Maasjazz) op respectievelijk saxofoon en trompet wervelde La Ruitenbeek door een gevarieerd repertoire. Met vooral jazz ja, maar ook met  nummers als Naast Jou van Boudewijn de Groot, Englishmen in New York (Sting) met een weergaloze sopraansaxsolo van Gerad de Boer en Smooth Operator (Sade). Het publiek genoot van de muziek en van een goed glas wijn uit de aangrenzende wijngaarden van De Plack, die een ideaal decor vormden voor deze Lazy Sunday die uiteraard ook in het teken stond van vaderdag. Boerenmaasjazz & Marieke hadden zelfs het nummer Oh, mein Papa ingestudeerd als ode aan de vaders in het talrijke publiek. Dat publiek gaf later enthousiast gehoor aan de oproep om mee te zingen in nummers als Bye Bye Blackbird. Boerenmaasjazz & Marieke spelen op 9 juli in De Brauerei, een nieuwe locatie in het Duitse dorpje Niel. Noteer deze datum vast in uw agenda. Zie de foto’s.