25 april 2023

Diamanten Bruidspaar Mariecus en Miep van den Akker in Millingen aan de Rijn.

Burgemeester Slinkman te midden van het diamanten bruidspaar van den Akker-Spaan.

Op maandag 24 april waren Mariecus (91) van den Akker en Miep van den Akker-Spaan (89) uit Millingen aan de Rijn 60 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal om het diamanten bruidspaar thuis te komen feliciteren, Vooraf had hij, namens de gemeente, al een bloemstuk en een ingelijste trouwakte laten bezorgen. Mariecus is afkomstig uit Heesch in Brabant en Miep uit Millingen. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie en werk in Nijmegen. Ze trouwden op deze datum voor zowel de wet als de kerk. Mariecus was in Nijmegen Hoofd reisbureau van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en Miep deed administratief werk. Beiden hadden een druk leven en samen kregen ze drie dochters. Ook hebben ze drie kleinkinderen en een achterkleinkind, terwijl de tweede op komst is. Mariecus is Ridder en Miep Lid in de Orde van Oranje Nassau, dat ze beiden verdiend hebben voor hun vele (vrijwilligers) werkzaamheden. Mariecus was o.a. wethouder en raadslid in Millingen aan de Rijn, bestuurslid bij de woningbouwvereniging en de Michael Mavo in Beek, secretaris bij de ouderenbond KBO en oprichter van de bibliotheken in de regio en nog veel meer. Miep was penningmeester bij het wit/gele Kruis en de basisschool en voorzitter van de KBO van 2001 tot 2007. Daarbij hebben beiden nog vele hobby’s. Ze woonden lange tijd aan de Koningin Julianastraat en de van Goghstraat en nu in de Distel. Het feest hebben ze intussen al gevierd in de Kastanje in Millingen. Diamanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd!