23 april 2023

Vernieuwd plein bij De Vriendenkring in Leuth geopend.

Wethouder Ria Barber en Dico.

Het Groenplan en daarmee ook het nieuwe terras van Vriendenkring Leuth, waar koffie, appeltaart en alcoholische drankjes worden geserveerd,  is zaterdagmiddag 22 april officieel geopend! De opening werd verricht met het doorknippen van het lint door wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal, die daarbij geholpen werd door de twee jarige Dico. Het vernieuwde terras zal open zijn van af nu tot oktober van vrijdag tot en met zondag .  ,,We gaan kijken hoe dat gaat lopen”, zegt Elly Daamen van Stichting Triangel. Die stichting is de kartrekker van de vernieuwing van het plein. Daar werden de afgelopen maanden watertanks onder de grond geplaatst om regenwater op te vangen, bomen geplant en bloembakken geplaatst en is de jeu de boulesbaan verplaatst en vernieuwd.  Van de eveneens geopende beweegtuin ernaast, met vier apparaten – een push-upstok bijvoorbeeld en een fietsapparaat – kan iedereen gebruik maken. Ook handig voor de fysiotherapie en seniorengym. Voor de kinderen is er een zandbak met twee speeltoestellen geplaatst. Het terras draait geheel op vrijwilligers en als die er niet zijn of het is slecht weer, dan is het terras niet open, maar het zal zoveel mogelijk in de weekenden geopend zijn. zie de foto’s