22 april 2023

Huis over huis getild in Groesbeek

Deel 1 van het huis wordt geplaatst.

Een pre gefabriceerde woning welke uit twee delen bestond is vrijdagmorgen op de Mooksebaan in Groesbeek over een huis getild en daar achter geplaatst. Met een giek van 75 meter werd het eerste deel op haar plaats gezet. Omdat de familie Hijmans en kinderen hadden besloten dicht bij elkaar te blijven wonen werden er deze vrijdagmorgen twee woonunits in de achtertuin gehesen. Om dit te klaren was er wel een 650 Tons mobile kraan van de firma Barneveldsekraanverhuur voor nodig. De woonunits zijn geleverd door Domuscura Mantelzorg woningen uit Ederveen. De operatie werd geleid door Wim Hijmans en zijn schoonzoon Bas Wijers. Bas blijft in het ouderlijke huis wonen. De Mooksebaan is enkele uren tussen de rotonde en de Mooksestraat afgesloten geweest voor het verkeer. zie de foto’s