12 april 2023

Vernieuwde skatebaan in Groesbeek geopend.

Woensdagmorgen was de officiële opening van de vernieuwde skatebaan aan de Gooiseweg in Groesbeek door wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal. Samen met Evi Kersten, de ontwerpster  van de skatebaan, knipte hij het lint door, terwijl een groep leerlingen van basisschool de Sieppe hiervan getuige waren. De leerlingenraad van de openbare school mocht meedenken over de nieuwe onderdelen die er op het skatepark moesten komen. Kinderen van groep 5 tot en met 8 maakten maquettes en uiteindelijk werd het ontwerp van Evi Kersten als winnaar uitgekozen. Na de opening werd er vervolgens getoost met limonade. De leerlingen van De Sieppe werden vorig jaar geholpen door de bekende Bmx’er Janos Baars. Die gaf ze de tip een goede mix te maken van onderdelen: makkelijke, moeilijke en gemiddelde. Zo wordt het skatepark leuk voor beginnelingen en gevorderden, zei de Bmx’er toen. zie de foto’s