12 april 2023

Bejaarde dame in Ooij beroofd van sieraden

Een oudere dame uit Ooij is net voor de Pasen beroofd van haar gouden sieraden op de Kerkdijk in Ooij. Ze kwam op dat ogenblik van het kerkhof en werd op de Kerkdijk aangesproken door een vrouw, die haar een kettinkje om haar hals deed. In haar verbouwereerdheid had ze niet in de gaten, dat die vrouw op het zelfde ogenblik ook haar eigen gouden ketting had losgemaakt en met enkele vlugge bewegingen ook haar schakelarmband van haar wegnam. Ze probeerde ook de ringen nog, maar die zaten te vast. Pas bij thuiskomst miste ze haar armband en haar ketting. Ze had deze gouden sieraden speciaal om gedaan omdat het de sterfdag van haar man was en ze daarom naar het kerkhof was geweest. De dievegge/ berover was als passagier in een auto, waar een man de bestuurder was. De beide personen waren “van buitenlandse afkomst”. De vrouw was zo onder de indruk en schaamde zich voor het voorval en wilde eigenlijk niet dat er over gepraat werd. Maar toch is het goed dat mensen gewaarschuwd worden voor dergelijke extreem laffe vorm van beroving. Helaas verder geen signalement bekend van de daders en de auto.