12 december 2022

Opbrengst eigen maaksels leerlingen Montessori College naar Voedselbank

Gelast, geboord en gefreesd: leerlingen van het Montessori College Groesbeek kropen achter de werkbanken en maakten kerstkandelaren. ‘Het belangrijkste credo van Maria Montessori is ‘Leer mij het zelf te doen’,  licht Max Wagener, docent techniek toe. ‘Dat deze leerlingen hebben geleerd om het zelf te doen, blijkt uit deze productie.’ Door leerlingen vervaardigde kerstdecoraties, waarvan de opbrengst van verkoop naar de Voedselbank gaat, worden geëtaleerd tijdens het Open Huis op 15 december. Van 17.00-21.00u staan de deuren van zowel het Montessori College als de Werkenrode school wagenwijd open voor buren, kinderen en ouders, bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden.  Gezellig in de kerstsfeer -met versiering, lichtjes en lekkere versnaperingen-.

 

Bezoekers, jong én oud, wordt de gelegenheid geboden om de praktijklokalen voor techniek, elektra, bouw, zorg & welzijn, vrije expressie en sport te bezoeken. En in de aula vindt een optreden van Maria Engels, beter bekend als DJ Swinging Maria, plaats. De vrouw die Sinan Can onlangs in een van zijn columns omschreef als ‘een bijzonder markant mens en een van de energiekste en vrolijkste personen die ik ken. Schilder van beroep, maar als DJ verknocht aan de draaitafel.’ Niet verrassend, natuurlijk, dat deze DJ kerstliedjes gaat draaien. Maar kinderen mogen ook zelf de knoppen bedienen en hun favoriete hits ten gehore te brengen.

In samenwerking met Jongerenwerk Forte Welzijn wordt tijdens het Open Huis ook winterkleding voor jongens (13-17jr) ingezameld, alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Groesbeek. Jassen, warme truien en o.a. (winter-)broeken kunnen bij binnenkomst worden ingeleverd.  

Open Huis Montessori College Groesbeek en Werkenrode school (vrije inloop), Spoorlaan 16, Donderdag 15 december van 17.00-21.00u