7 november 2022

Gert en Gerda Alofs uit Ooij 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Mark Slinkman samen met het diamanten bruidspaar Alofs-Janssen.

Op 7 november waren Gert (86) en Gerda Alofs-Janssen(84) uit Ooij 60 jaar voor de wet getrouwd. Reden voor burgemeester Mark Slinkman  van de gemeente Berg en Dal om het diamanten bruidspaar op deze dag te komen feliciteren. Hij had al een bloemstuk laten bezorgen en zelf nam hij een ingelijste kopie van de trouwakte mee voor het bruidspaar. Het kerkelijk huwelijk vond vervolgens plaats op 9 augustus 1962 in de H. Remigiuskerk te Leuth. Dat is ook de datum, welke ze zelf aanhouden. Maar intussen zijn ze al 69 jaar bij elkaar. Gerda kwam uit Leuth en Gert uit Ooij en ze leerden elkaar tijdens het Nieuwjaarsbal in de Vriendenkring in Leuth kennen. Na het huwelijk zijn ze in de Prins Hendrikstraat in Ooij gaan wonen, waar ook hun enige zoon geboren werd en waar ze 53 jaar gewoond hebben. Omdat het huis te groot werd voor hun beiden, zijn ze 7 jaar geleden verhuisd naar de Bleistraat, in, wat toen nog een seniorenwoning werd genoemd. Op 16 jarige leeftijd is Gert begonnen als machine bankwerker revisie scheepsmotoren  in Nijmegen, tot hij zijn militaire diensttijd ging vervullen. Na 21 maanden bij de Genie in Wezep te hebben gezeten trad hij in dienst bij de gemeente Nijmegen, waar hij automonteur werd. Een vak dat hij in zijn militaire diensttijd had geleerd. Gert heeft 42 jaar tot zijn pensionering bij de gemeente Nijmegen gewerkt aan de bussen en trolleybussen van de gemeente. Maar ook na zijn pensionering sleutelde hij nog vaak, als vriendendienst, aan de auto’s van familie, vrienden en bekenden. Gerda heeft o.a. in een modezaak in Nijmegen gewerkt, in een naaiatelier gewerkt  en veel huishoudelijk werk verricht. Ook bij haar thuis stond de naaimachine vaak paraat voor het naai- en verstelwerk voor o.a. haar 5 zusters. De hobby’s van Gert waren voetballen bij OVC (Ooijse Voetbal Club) waar hij jaren in het eerste elftal speelde. Na de fusie met de Erlecomse Boys is Gert met voetballen gestopt maar zat vervolgens nog wel een aantal jaren in het bestuur. Ook was hij o.a. jeugdleider en nog veel meer. In 2009 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele vrijwilligerswerk. Dat bleef hij daarna ook volhouden. Hij heeft 16 jaar in het kerkbestuur van de Hubertuskerk in Ooij gezeten en nog steeds werkt hij daar als vrijwilliger o.a. als beheerder van het naast de kerk gelegen kerkhof. Onlangs heeft hij daarvoor nog een pauselijke onderscheiding gekregen. Stilzitten is er voor beide nog steeds niet bij. Ze blijven actief bezig. Diamanten paar, van harte gefeliciteerd!