7 november 2022

Wil jij als coördinator de vrijwilligers Formulierenbrigade ondersteunen?

Voor veel mensen is onze wereld te complex geworden. Zij begrijpen de ingewikkelde formulieren en brieven niet voldoende. Zijn soms bang om fouten te maken bij het aanvragen van voorzieningen of kwijtscheldingen. Ze lopen daarmee misschien inkomen mis. Het is ook niet altijd duidelijk waar je met je vragen en zorgen kunt aankloppen.  Daarom is Stichting SchuldHulpBuddy (SSHB support) twee jaar geleden begonnen met een Formulierenbrigade, een spreekuur waar mensen op afspraak terecht kunnen. We werken voor inwoners van de gemeenten Berg en Dal, Mook en Middelaar en Heumen. Op dit moment zijn er acht vrijwilligers Formulierenbrigade. Door de toenemende hulpvraag zijn we op zoek naar een tweede vrijwillige coördinator Formulierenbrigade.

Wat doet de coördinator Formulierenbrigade?

Je bent samen met je collega hét gezicht van de Formulierenbrigade en werkt nauw samen met de coördinatoren Budgetbegeleiding van SSHB support.

Je beantwoordt telefoontjes en e-mails van mensen die hulp van de Formulierenbrigade vragen en plant een bezoek aan een van de spreekuren in. Als de vraag niet past bij de Formulierenbrigade zoek je actief naar een andere oplossing.

Je bent een vraagbaak voor de vrijwilligers en zorgt ervoor dat zij voldoende toegerust zijn voor hun werk.

Je houdt belangrijke ervaringen bij om intern en extern te kunnen rapporteren en je stelt op basis daarvan eventuele verbeteringen voor.

Wat vragen we van de coördinator?

Je bent bereid je op flexibele basis gemiddeld 8 uur per week in te zetten. Belangrijk is dat je onbevooroordeeld, met geduld en empathie naar mensen kunt luisteren en dat je hen niet van het kastje naar de muur stuurt. Daarom moet je de sociale kaart kennen: waar kunnen mensen voor wat terecht?

Je bent bereid in samenwerking met de coördinatoren Budgetbegeleiding van SSHB support bijscholingen en casusbesprekingen te verzorgen. Je bekijkt ook samen met deze coördinatoren en de vrijwilligers hoe de Formulierenbrigade nog meer van betekenis kan zijn.

Wat bieden we de coördinator?

  • Een zelfstandige, uitdagende en veelzijdige vrijwilligersfunctie.
  • Een op je verantwoordelijkheden gericht inwerk/trainingsprogramma.
  • Een inspirerend team mede-coördinatoren en enthousiaste vrijwilligers.
  • Een gratis Verklaring Omtrent Gedrag.
  • Een vrijwilligersvergoeding.

Enthousiast? Kijk op onze website www.sshbsupport.nl. Bel of mail onze coördinator Ida Egberink als je interesse hebt: 06-30006035 of Ida.egberink@sshb  

De reactietermijn sluit 30 november.