29 augustus 2022

Dagreis Ooijse KBO naar Veghel en Langenboom

Dagreis Ooijse KBO in Langenboom

Het kon een paar jaar niet maar op donderdag 25 augustus ging de KBO ( Ouderenbond) uit Ooij weer op reis. Het werd een dagreis naar Veghel en naar Langenboom. Om 09.00 uur vertrok het gezelschap van 57 man per bus van Leenders personenvervoer met Leo Preusting als chauffeur naar het Brabantse Veghel, naar de Noordkade.  Op de locatie waar voorheen de mengvoederfabriek van CHV was gevestigd. Daar is zoveel mogelijk het industriële erfgoed behouden en waar ook kunst, cultuur en Food elkaar aanvullenDe KBO ging daar op bezoek bij “Koffie NOORD”. De ontvangst was natuurlijk met koffie en een Brabantse versnapering. Daarna was er een (proef) excursie, waar een hyperactieve Mark van Berkel vertelde over herkomst en gebruik van diverse soorten koffie. Na de lunch in hetzelfde oude fabrieksgebouw kon men nog enkele overblijfselen van het Industriële erfgoed gaan bezichtigen. Daarna vertrok men naar Langenboom, naar het Museum voor Nostalgie en Techniek, waar ook de politieverzameling van Henk Baron is gehuisvest. Voor de bezoekers een geweldige ervaring. Daar was zoveel te zien, dat men eigenlijk tijd te kort kwam om alles te bekijken. De leden van de KBO werden in vier groepen, elk met een gids rondgeleid door de “verzamelingen van Wim van Schayik. Na afloop werd de reis naar Ooij hervat, waarna deze geslaagde reis werd afgesloten met een geweldig drie gangen diner bij horecabedrijf de Vink in Ooij. zie de foto’s deel 1 Veghel; deel 2 Veghel en Langenboom;  deel 3 Langenboom en de Vink