27 juli 2022

Fons en Ger Liebers uit Groesbeek 60 jaar getrouwd.

Fons en Ger Liebers-Jannsen met locoburgemeester Erik Weijers.

Locoburgemeester Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal bracht op woensdagmiddag 27 juli aan het echtpaar Fons (83) en Ger (81) Liebers-Janssen in Groesbeek. Het paar was die dag 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op 27 juli 1962 in het gemeentehuis van Groesbeek en op die zelfde dag in de kerk.  Fons begon zijn werkzame leven in de schoenenfabriek en later in de verwarming, om vervolgens door te gaan in de wegenbouw. Al op jonge leeftijd leerde hij Ger kennen tijdens een “actie in de sneeuw” bij de molen in Groesbeek. Hij bracht haar naar huis en zo begon de romance. Ger werkte tot haar trouwen bij Philips en daarna in de bejaardenzorg. Dat heeft ze 35 jaar gedaan. Ook deed ze veel vrijwilligerswerk bij SWG wat nu Forte Welzijn heet. Daarbij werkte ze ook nog eens bij zaal Oomen uit de Horst in de bediening. Al met al een druk leven, maar er was ook tijd voor ontspanning. Zo deden ze samen jarenlang mee aan de Fietsvierdaagse van Nijmegen. Het diamanten paar woonde eerst aan de van Ostadeweg en verhuisde vervolgens in 1976 naar het door opa in 1906 gebouwde huis aan de Weijer in Groesbeek. Ze kregen een zoon en twee kleinkinderen. Erik Weijers had de ingelijste originele trouwakte meegebracht voor het diamanten paar. Hun feest zal op 14 augustus gehouden worden in Zaal Oomen. Een bloemstuk van de gemeente had hij al laten bezorgen. Van harte gefeliciteerd!