16 juli 2022

Vierdaagsefeesten 2022 gaan zaterdag van start: het grootste evenement van Nederland in Nijmegen

Vierdaagsefeesten 2019 bij de Matrix

Op de Vierdaagsefeesten vind je meer dan 1000 acts op ruim 40 podia, in de stad, in het park, aan de kade en op het strand. In ruim 50 jaar is de Vierdaagsefeesten uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland en een van de grootsten van Europa: verspreid over zeven dagen vinden ruim anderhalf miljoen bezoekers hun weg naar Nijmegen. Maar de ambitie is niet: groot, groter, grootst. Van de 50 grootste evenementen van het land, staat de Vierdaagsefeesten óók bovenaan de lijstjes staan als het gaat om sfeer: op Vierdaagsefeesten vind je de prettigste sfeerbeleving van Nederland! De organisatie geeft 7 tips voor 7 dagen feest.

 

Download de app (met locatietoestemming)

In de app kies je favorieten en stel je een eigen blokkenschema samen of bekijk je die van jouw favoriete locaties. Filter op genre of laat je verrassen met de highlights uit de Vierdaagsefeesten thema’s. Lees het laatste nieuws, de veelgestelde vragen en kijk op de plattegrond welk programma waar bezig is. Bij drukte is een druktemeter zichtbaar op de plattegrond. Hiervoor is het belangrijk, ook uit veiligheidsoogpunt, dat mensen de app mét locatietoestemming downloaden. Er worden geen gegevens opgeslagen en alles is volstrekt anoniem. Door deze functie in te schakelen kan de Vierdaagsefeesten samen met de politie de drukte in de stad in de gaten houden. Goed voor de crowdcontrol én de bezoeker heeft op drukke momenten een overzicht van waar de rustigere plekken zijn om lekker te blijven dansen.

Breng je beker naar de bar

Met een nieuw circulair bekersysteem gaat de Vierdaagsefeesten samen met de bezoeker onderweg naar een groener Nijmegen: de stad wordt zo schoon mogelijk achtergelaten en van de ingezamelde bekers kunnen weer nieuwe bekers worden gemaakt. Hoe het werkt? Bij de aankoop van het eerste drankje betaal je eenmalig € 0,50 als milieubijdrage. Bij elke volgende bestelling betaal je alleen de consumptieprijs, mits de beker weer wordt ingeleverd.

Alle buitenbarren van de Vierdaagsefeesten doen mee aan hetzelfde systeem en gebruiken dezelfde beker, bezoekers kunnen dus met een lege beker een nieuw drankje bestellen bij alle podia en terrassen in de binnenstad. Het implementeren van een bekersysteem is een hele klus, nog nooit vertoond op zo’n groots, open evenement met zo veel verschillende ondernemers. Een spannende nieuwe stap, waarbij de hulp van de bezoekers nodig is! Breng dus ook de laatste lege beker terug naar de bar.

Kom morgen extra vroeg naar de stad

Er wordt voor het eerst een grote publieksopening georganiseerd. Kom dus morgen extra vroeg naar de stad, want deze programmering wil je niet missen! 17 podia hebben een spektakel voor neergezet voor de vroege bezoekers en bovendien krijg je vanaf het moment dat de programmering start de eerste beker gratis bij een van de deelnemende podia. Het programma start tussen 12.00 en 15.00 uur, stipt om 16.00 uur heffen we het glas en spreekt Pieter Derks de mensen in de stad toe.

Bezoek de nieuwe podia en attracties

In 3 jaar hebben veel ondernemers niet stilgezeten, want er zijn dit jaar maar liefst zes nieuwe podia op de Vierdaagsefeesten. Zo kunnen bezoekers dus een mooie route langs de nieuwe plekken plannen! Onderweg is er ook een kijkje te nemen bij de nieuwe zweefmolen op Plein 1944, waar onderweg ook veel straatartiesten de bezoekers entertainen.

Drink genoeg water bij hitte

Verspreid door de binnenstad zijn verschillende gratis watertappunten te vinden. Deze zijn terug te zien op de plattegrond en kunnen bezoekers regelmatig hun beker bijvullen. De GGD en het Rode Kruis hebben daarnaast tips gegeven en de organisatie geeft aan dat er veel overkappingen aanwezig zijn waaronder je uit de zon kunt staan. Maar vooral elkaar en jezelf goed in de gaten houden is belangrijk.

Laat je eigen drank thuis

Zo’n goed programma op zoveel plekken in de stad, helemaal gratis? De Vierdaagsefeesten zijn gratis, maar niet voor niks. Doordat bezoekers hun drankjes aan de bar kopen, kunnen de podia ieder jaar weer een mooie programmering neerzetten. Laat dus eigen drank thuis en maak zo de Vierdaagsefeesten mogelijk!

Gebruik een wc (en koop een polsbandje!)

Naast alle aanwezige toiletten in de binnenstad, worden er zo’n 600 extra toiletvoorzieningen bijgeplaatst. De politie controleert dit jaar extra streng op wildplassen, om overlast voor de binnenstadbewoners te voorkomen. Word je betrapt, kun je rekenen op een boete van 150 euro. Er staan voldoende plaskruisen en plasgoten waar bezoekers gebruik van kunnen maken en zo de stad schoon kunnen houden. Om niet steeds te hoeven betalen bij de wc’s is het dit jaar ook voor het eerst ogelijk om met een polsbandje overal gratis door te lopen. Dit bandje is voor 10 euro te koop in de merchandise stand van de Vierdaagsefeesten. Naast het doorlopen bij de wc’s krijgen bezoekers met een polsbandje iedere dag een leuke extra.

 

Over de Vierdaagsefeesten Nijmegen

Stichting Vierdaagsefeesten maakt, samen met talloze partners, een duurzaam evenement van betekenis, met een grote positieve maatschappelijke impact. Op de Vierdaagsefeesten komen mensen en generaties samen, in een veilige, fijne omgeving waar je uit je comfort zone kunt treden en open staan voor nieuwe ervaringen. Voel de ruimte om te genieten, het beste van jezelf te laten zien en je wereld te vergroten. Vier de feesten!

 

Vierdaagsefeesten Nijmegen

Zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli 2022

Dagelijks vanaf 12:00 uur (na 00.30u en vrijdags na 01.00u alleen binnen)

Gratis toegang, met uitzondering van enkele binnenprogramma’s