16 juli 2022

Truus en Gerard Jacobs-Peters 60 jaar getrouwd

Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal bracht op vrijdagmiddag 15 juli aan het echtpaar Truus en Gerard Jacobs-Peters aan de Stationsweg in Groesbeek. Het paar, beiden 88 jaar, is op 17 juli 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op 17 juli 1962 in het gemeentehuis van Groesbeek en op die zelfde dag in de kerk te Heilig Landstichting.  Gerard begon zijn werkzame leven als kleermaker en zo leerde hij ook zijn Truus kennen. Hij moest namelijk bij Truus thuis een kostuum aanmeten bij de broer van Truus en hij vond haar zo leuk, dat hij haar weer op zocht bij het dansen op Koninginnedag in 1956. En dat klikte. En zo zijn ze al 66 jaar bij elkaar. Het paar kreeg een zoon en een dochter en 4 kleinkinderen. Samen runden ze een winkel  aan de Pannenstraat te Groesbeek, Gerard Jacobs en Zn, woninginrichting en textielbedrijf. Burgemeester Slinkman had de ingelijste originele trouwakte meegebracht voor het diamanten paar. Een bloemstuk van de gemeente had hij al laten bezorgen. Van harte gefeliciteerd!