16 juli 2022

Nieuwe schoolleiding Havo Notre Dame in Ubbergen

Van links naar rechts: Inge van Doorn, Frank Spijkers, Petra Molenaar.

Persbericht: Per 1 augustus 2022 stopt Marij van Deutekom als directeur-bestuurder van Notre Dame. Ze gaat met pensioen. Ed van Loon zal haar opvolgen als waarnemend directeur-bestuurder tot 1 december 2022 en gaat aansluitend in het nieuwe jaar met pensioen. Zij waren samen de afgelopen 17 jaren intern en extern van grote betekenis voor Notre Dame. Daar willen we in september bij hun afscheid heel graag bij stilstaan. Het is ons een groot genoegen te kunnen aankondigen dat Marij en Ed op 1 december 2022
zullen worden opgevolgd door Petra Molenaar als directeur-bestuurder. Petra was de afgelopen jaren wethouder in de gemeente Nijmegen. Daarvoor heeft zij gewerkt als docent maatschappijleer, mentor-coach en decaan in het voortgezet onderwijs. Ze heeft een groot hart voor onderwijs en leerlingen en is maatschappelijk zeer betrokken en bestuurlijk ervaren. We denken hiermee een nieuwe directeur-bestuurder te hebben gevonden die de kernwaarden van Notre Dame al in zich draagt. Namelijk hart en oog voor de leerlingen en voor de medewerkers, professionele kwaliteit en geloof in het concept van
Eigenwijs Leren. 

De Raad van Toezicht en de huidige schoolleiding hebben het volste vertrouwen in Petra
als toekomstig directeur-bestuurder. Wij zijn ervan overtuigd dat zij vanuit haar achtergrond en persoonlijkheid samen met het hele team Notre Dame en de leerlingen verder zal laten groeien en bloeien. We wensen haar daarbij heel veel succes. Op 23 september nemen we op hun verzoek gelijktijdig feestelijk afscheid van Marij en Ed ook al blijft Ed nog wat langer. Om te vieren wat zij samen met het team hebben gerealiseerd voor Notre Dame in de afgelopen jaren. Na de zomervakantie starten naast Ed als directeur-bestuurder twee nieuwe schoolleiders op Notre Dame, Inge van Doorn en Frank Spijkers. Beiden hebben net als Petra een groot hart voor leerlingen en medewerkers. Daarnaast zijn beiden zeer ervaren in het onderwijs vanuit diverse achtergronden. Inge als schoolleider van EigenWijs en later het Flex College, Frank als docent, conrector en rector in het voortgezet onderwijs. We zijn dan ook heel blij dat de school de komende periode in zulke goede handen kan worden overgedragen. Met het uitspreken van vertrouwen en het einde van het schooljaar nabij, wensen we iedereen een heel fijne zomer en een welverdiende vakantie! Namens de Raad van Toezicht, Met hartelijke groet, Femke Geijsel, Voorzitter.