14 juli 2022

Vrachtauto raakt overkapping busstation in Nijmegen

Het busstation bij station Nijmegen is woensdag afgesloten nadat een vrachtwagen tegen de informatieborden boven het station botste. De constructie is instabiel geworden. De vrachtwagen, met daarop reclameborden voor de 4Daagse, reed over de plek waar normaal de bussen staan. De chauffeur had niet in de gaten dat zijn wagen te hoog was voor de constructie met informatieborden voor de buslijnen. De wagen tilde de constructie omhoog en naar voren, waardoor een groot deel van de glasplaten en steunpalen brak. De gehele constructie leunde vervolgens op de vrachtwagen en stond onder spanning, waardoor de wagen niet weg kon. Inmiddels is de vrachtauto verwijderd en is er de gehele dag gewerkt aan de constructie. Eric van Haalen maakte de foto.