14 juli 2022

Protest Toertocht boeren eindigt met gezamenlijke barbecue in Beek.

Ongeveer 45 landbouwvoertuigen, meestal met dubbele bemanning, hebben woensdagavond een ” boerenprotest toertocht” door de Ooijpolder en Nijmegen gemaakt, waarbij o.a. het Keizer Karelplein en de woningen van burgemeester Bruls en minister Jetten in Ubbergen werden aangedaan. Onderweg kregen ze politiebegeleiding en de tocht eindigde op de parallelweg langs de Nieuwe Rijksweg in Beek . Het werd een tocht zonder problemen, soms een beetje luidruchtig, maar de boeren waren niet uit op escalatie. Ze wilden zich alleen laten zien en horen. Er deden boeren en andere collega’s mee uit de hele gemeente Berg en Dal en uit Duitsland. In een weiland langs de Nieuwe Rijksweg hielden ze aan het eind van de tocht een gezamenlijke barbecue. zie de foto’s deel 1; deel 2