2 juli 2022

Wasserijspelen in Beek.

De Beekse Wasserijspelen.

De schuttersfeesten/ zomerfeesten in Beek zijn vrijdagavond van start gegaan met de Wasserijspelen op de Rijksstraatweg. De zevende editie van deze Beekse Zomerfeesten, welke begon met de Wasserijspelen bij de start van de “Beekse kermis”, was weer een succes. De 22  teams streden deze avond op de Rijksstraatweg in Beek om de hoogste eer en lieten zien wat ze in hun mars hadden. Het was een gezellig geheel met een aantal nieuwe spelen en waar water en bier belangrijke zaken waren. De meesten hielden het dan ook niet droog. Een mooi nieuw spel was het paal hangen, waarbij enkele deelnemers het presteerden om de volle tijd de paal te omklemmen en te blijven hangen. Anderen vielen na het omklemmen al gelijk naar beneden. Ook de Brandweer was vertegenwoordigd, zowel uit Beek als uit het Duitse Kranenburg. Een aantal Beekse brandweermensen moest intussen de spelen onderbreken ivm een gaslucht in de Koekoekstraat in Beek. Ook de muzikanten uit het Duitse Bernau, Musikverein Bernau,  die dit weekend te gast zijn bij KNA, deden mee aan de spelen.  zie de foto’s deel 1; deel 2;  deel 3;  deel 4;