20 juni 2022

Miniconcert en diploma-uitreiking aan Ooijse muzikantjes.

De leerlingen met juf Marjan en hun diploma’s.

Maandagmiddag hield de Stichting Muziekopleiding Ooij (SMO) weer haar  jaarlijkse Miniconcert  ter afsluiting van het muzikale schooljaar. Deze keer niet in de grote zaal van dorpshuis de Sprong, want die was ’s middags in gebruik maar in een kleinere zaal, zaal Erlecom. Tijdens het miniconcert gaven de leerlingen een korte uitvoering en kregen ze hun diploma uitgereikt door Marja Versteegen, die de afgelopen jaren (vanaf 2007) de muziek/blokfluitlessen op basisschool Opweg had verzorgd.  Voor Marjan was het tevens een afscheid, want zij stopt met het geven van lessen en gaat zich richten op de gehandicaptenzorg. Door voorzitter  Kees Rijken van de Ooijse Toekomst/SMO werd Marian bedankt en kreeg ze enkele cadeaus aangeboden, waaronder het boek “de Steenmakers” een boek over de steenfabrieken welke ooit in de Ooijpolder voor veel werkgelegenheid zorgde. Andere lessen, rietinstrumenten en klarinet werden gegeven door Ed Waskoswsky en ook zijn leerlingen toonden hun kunnen. Voor de leerlingen was er veel applaus van de aanwezige ouders, broertjes, zusjes en grootouders en verdere publiek. zie de foto’s