29 mei 2022

Joshua Groothuizen en Nina van Dijk nieuwe schutterskoning en jeugdkoningin van de schutterskring Rijk van Nijmegen.

Joshua en Nina
Dit weekend was het kringkoningconcours van de schutterskring Rijk van Nijmegen-de Betuwe in Millingen aan de Rijn. Zaterdag stond in het teken van het 75 jarig bestaan en op zondag werden tijdens het kringconcours, buiten het koningschieten, diverse activiteiten georganiseerd in het dorp. . ’s Morgens werd gestart met het drinken van de erewijn en het commandantentreffen waar Rick Bouwman van schutterij Gijsbrecht van Aemstel in het zonnetje werd  gezet door het bestuur van Kring Rijk van Nijmegen/ De Betuwe. Tijdens het Kringconcours en het 75 jarige bestaan van de kring is Rick onderscheiden met een gouden draagspeld van Kring Rijk van Nijmegen/ De Betuwe voor het vele werk dat Rick jarenlang voor de kring heeft gedaan. Voorzitter Hans Schreven heeft Rick de versierselen opgespeld. Hij was kringcommandant en heeft dat vele jaren met verve gedaan. Tijdens het kringconcours heeft hij zijn taak overgedragen aan Wilfred Ederveen. Bij het kringkoningschieten werd Joshua Groothuizen uit Millingen aan de Rijn (schutterij OEV) de nieuwe kringkoning en Nina van Dijk uit Beek (schutterij BUB) de nieuwe Jeugdkoningin van Kring Rijk van Nijmegen-de Betuwe.  Jolanda Janssen van Salvator Mundi uit Nederasselt schoot de eerste prijs bij de Koninginnen en Prins-Gemalen. Er deden 10 schutterijen en Gildes mee aan dit festijn. Zie de foto’s deel 1;  deel 2deel 3;  deel 4;  deel 5;  deel 6 ; deel 7deel 8, deel-9-prijsuitreiking; deel 10;