15 mei 2022

KBO Gelderland speld voor Sjef Wieland uit Ooij.

Sjef en Bets Wieland.
KBO Ooij voorzitter Sjef Wieland, heeft zijn functie als voorzitter van de KBO afdeling Ooij om gezondheidsredenen per 1 april  2022 beëindigd. Omdat hij jarenlang voor de vereniging aan het werk is geweest, heeft het bestuur bedacht om namens alle leden van de KBO Ooij een onderscheiding bij de “KBO Gelderland” voor hem aan te vragen. Het liefst hadden ze natuurlijk de gouden speld gehad, maar die wordt niet meer gemaakt. Het werd de zilveren speld met gouden rand. Het mooiste zou zijn, als Sjef deze onderscheiding zou krijgen op zijn verjaardag: 7 mei. En dat lukte. De afspraak werd gemaakt met één van zijn zonen. En zo togen de vice-voorzitter en secretaris, samen met de fotograaf op 7 mei naar de Erlecomsedam. De deur werd geopend door Bets, zijn vrouw, die ook aangenaam verrast was met het bezoek. Na de felicitaties, vanwege zijn verjaardag, nam de vice-voorzitter Arnold Wulterkens het woord. Hij benoemde Sjef als een sterke persoonlijkheid, die altijd klaar staat voor de medemens: speciaal de oudere. Sjef is jarenlang penningmeester van de KBO Ooij geweest. De laatste 10 jaren bekleedde hij de functie van voorzitter. Op grond daarvan had hij ook zitting in de seniorenraad van onze gemeente Berg en Dal. Daarna werd Bets gevraagd om bij Sjef de speld op te spelden, wat een emotioneel moment werd. Sjef kreeg de oorkonde nog uitgereikt, die bij de speld hoort en Bets kreeg een prachtige bos bloemen. Na een kop koffie met wat lekkers erbij, nam de delegatie van de KBO afscheid en wensten Bets en Sjef namens alle leden van de KBO nog een hele fijne verjaardag. Foto: © Bert Roodbeen.