8 maart 2022

Nieuw! Scouting Beek,

Na jaren van afwezigheid in de gehele gemeente Berg en Dal is scouting weer terug en wel in Beek. Scouting Beek is neergestreken op het terrein van de tennisvereniging De Oorsprong naast het Wylermeer. Vanuit hier worden iedere vrijdagmiddag activiteiten ondernomen en trekken ze met de kinderen de bossen en velden in om van alles te beleven. Vorig jaar is een kleine maar enthousiaste groep staf en kinderen begonnen met het welpen spel (leeftijd 7 t/m 11 jaar), met de ambitie om aan te sluiten bij scouting. Dat laatste is gelukt en nu is Scouting Beek een feit. Het enthousiasme van een ieder was zo groot dat al snel meer kinderen aansloten en nu is de groep met 20 kinderen. Ook meer vrijwilligers zijn aangehaakt, waaronder enkele met scouting ervaring. Zo ontstond een leuke en gezellige groep, die iedere week weer nieuwe avonturen zoekt. Op de vraag wat zo leuk is, antwoordt leidster Anna Galema: “Het leuke van scouting vind ik dat er voor de kinderen vaak meer mogelijk is dan op school en thuis. Zoals vuur maken en daarop broodjes bakken.” Op dezelfde vraag antwoorden de welpen (kinderen) Yousef en Olivier: “Het zandkastelen bouwen dat was super.” Zo is er iedere week weer een ander programma waar de welpen hun energie in kwijt kunnen en zo samen met andere op ontdekking gaan. Hulp is welkom. Scouting Beek staat nog in de kinderschoenen, al zetten die schoenen op dit moment wel stevige stappen. Hulp is welkom. Zonder vrijwilligers die bereid zijn zich in te zetten om de kinderen te helpen spelen, kan Scouting immers niet bestaan. De groep is nog op zoek naar enthousiaste personen van 18 jaar of ouder die zich willen inzetten als leider of leidster of als bestuurslid. Wil je meer weten na aanleiding van dit artikel of aanmelden, neem contact op met Harro Antheunis 06- 54904598 of mail: harro@antheunis.org