8 maart 2022

KNA houdt muziekproject op de Biezenkamp in Beek

Polonaise op het schoolplein in Beek

Harmonie KNA uit Beek bestaat binnenkort 100 jaar. Ze hebben een jaar vol jubileum activiteiten. Zo werd op dinsdag 8 maart gestart met een muziekproject op basisschool de Biezenkamp in Beek. Op het schoolplein werd met een delegatie van het orkest muziek gemaakt voor de groepen 1 en 2 , maar ook andere groepen deelden mee in die feestvreugde want ook zij waren aanwezig op het schoolplein. Voor de groepen 1 en 2 werden voorwerpen uitgedeeld, keukengerei, waarmee ze alvast kunnen oefenen in de klas voor het maken van muziek. Maar op het schoolplein werd alvast genoten van de muziek en werd er een heuse polonaise gelopen. Het project is op maart gestart. Alle 270 leerlingen krijgen zo’n drie lessen rondom het thema muziek. De lessen bestaan uit twee muzieklessen waarbij KNA en/of Marieke van Ruitenbeek nauw betrokken zijn. En een les waar muziek wordt omgezet in beeld onder begeleiding van kunstvakdocent beeldend Dorien van de Tol. Iedere groep werkt met eigen thema’s. Bij groepen 1 en 2 is dat ‘Feest in de keuken’. Bij groep 7 en 8 is het thema ‘Muziek en emotie’. Andere thema’s zijn: Platvoetje, de muziekmachine en muziek en energie.  Alle gemaakte werken worden gedurende het jaar getoond als expositie op verschillende locaties zoals Kulturhus,  Kalorama en de Biezenkamp. De datum van het jubileum is 22 maart a.s. (oprichtingsdatum 22 maart 1922) De slogan is ‘Wij vieren muziek’. #wijvierenmuziek.  Meer informatie over de activiteiten staat op www.harmonieknabeek.nl/wijvierenmuziek. zie de foto’s