3 maart 2022

Bijeenkomst uit solidariteit voor Oekraïne in Groesbeek.

Burgemeester Slinkman spreekt bij de bijeenkomst voor Oekraïne in Groesbeek
Donderdagavond was er een bijeenkomst in de gemeente Berg en Dal om stil te staan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne. Bij het evacuatiemonument in Groesbeek hebben Wiel Lenders (directeur Vrijheidsmuseum) en burgemeester Mark Slinkman een toespraak gehouden. En verschillende mensen hebben kransen gelegd. We willen hiermee ruimte bieden aan alle emoties en de Oekraïners laten zien dat we met ze meeleven. Ook burgemeester Ferdinand Böhmer van de buurgemeente in het Duitse Kranenburg was hierbij aanwezig. Mark Slinkman heeft inmiddels gesproken met de 7 Oekraïense inwoners die al langer in de gemeente Berg en Dal wonen. Hij heeft ze gevraagd wat wij als gemeenschap/gemeente voor ze of landgenoten kunnen doen. En inmiddels is de gemeente aan het kijken welke mogelijkheden er zijn om eventuele vluchtelingen in de gemeente Berg en Dal op te vangen. Of er vluchtelingen naar de gemeente Berg en Dal komen weten ze nog niet, maar ze zoeken al wel uit wat mogelijk is en waar. En het is mooi om te zien dat er al veel initiatieven zijn van inwoners die hulp bieden. Na de bijeenkomst konden de mensen mee naar de Wolfsberg voor een door de gemeente aangeboden kopje koffie. ‘zie de foto’s