4 februari 2022

Door en Henk van Steen 50 jaar getrouwd.

Door en Henk van Steen als gouden bruidspaar.

Henk van Steen (79) en Door van Steen-Verriet (74) uit Ooij waren op 1 december 2021 50 jaar voor de wet getrouwd. Ze trouwden op 1 december 1971 in het gemeentehuis van Ubbergen te Beek maar op 4 februari 1972 volgde pas het kerkelijk huwelijk in de H. Hubertuskerk te Ooij, waarmee het echte huwelijk een feit werd. Op verzoek van Door stonden er toen nog kerstbomen in de kerk, zodat het er nog feestelijk uit zou zien. Normaal werden deze in die tijd op 2 februari verwijderd. Dat vierde het gouden echtpaar vandaag, 4 februari in beperkte kring met familie en petekinderen in de Thornsche Molen te Persingen. Hun plan om het groter te vieren kon helaas niet doorgaan i.v.m. de coronaperikelen. Henk, afkomstig uit Wercheren leerde Door uit Ooij kennen omdat hij bevriend was met haar broer en toen ze oud genoeg waren besloten ze samen verder te gaan. Henk werkte zijn hele leven bij de post en Door was jarenlang secretaresse bij slagersgroothandel Janssen. Ze kregen een dochter, die lerares is. Na hun huwelijk woonden ze achtereenvolgens in de Prins Hendrikstraat, de Kruisstraat, de Alverstraat en nu in de Prins Willem Alexanderstraat in Ooij.  Gouden bruidspaar, van harte gefeliciteerd!