17 december 2021

Juf Henriëtte de Boer neemt feestelijk afscheid van basisschool De Biezenkamp in Beek.

Juf Henriëtte de Boer met haar groep naast de nog niet onthulde Magnolea.

Vrijdag 17 december nam Juf Henriëtte de Boer op bijzondere wijze afscheid van basisschool De Biezenkamp. Vanaf 1 januari 2022 zal ze met vervroegd pensioen gaan. Bijna 25 jaar was Juf Henriëtte een zeer vertrouwd en geliefd gezicht bij de leerlingen, ouders en collega’s in Beek. Heel wat leerlingen heeft ze in deze jaren in haar klas gehad. Als blijk van dank is er in de schooltuin een prachtige Magnolia geplant, geschonken door ouders en het team van de Biezenkamp. Daarnaast ontving Juf Henriëtte een Magnolia voor in haar eigen tuin. Zo blijven de Biezenkamp en Juf Henriëtte met elkaar verbonden. De keuze voor de Magnolia is niet alleen om haar prachtige bloemen in het voorjaar maar ook door de symboliek van deze struik. De Magnolia staat namelijk symbool voor liefde voor de natuur, nieuw leven, trouw en idealisme. De (oud)leerlingen van haar hebben vast ervaren hoeveel ze van de natuur houdt, hoe trouw ze is aan het onderwijs en haar leerlingen en dat ze al die jaren vanuit haar hart heeft gewerkt. De Magnolia wordt ook wel de beverboom genoemd, dat past dan weer prachtig bij de jaarlijks terugkerende excursie in de Millingerwaard waarbij haar groep samen met haar man Gerard de Boer, op zoek gingen naar verse sporen van bevers. Ouders, leerlingen, collega’s en directie willen Henriëtte op deze wijze hartelijk bedanken voor al haar inzet en wensen haar een geweldige toekomst. zie de foto’s