8 december 2021

Uitreiking mantelzorgcompliment gemeente Berg en Dal

Links wethouder Irma van de Scheur
Rechts mantelzorger Els Phoelich

Woensdag 8 december reikte wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal het mantelzorgcompliment uit aan Els Phoelich. Els is een van de mantelzorgers in de gemeente die  deze week het mantelzorgcompliment ontvangen. Met het compliment, in de vorm van een  vvv- cadeaubon, kunnen mantelzorgers  zichzelf verwennen. Irma heeft ze allemaal voorzien van een persoonlijke boodschap. Even niet de aandacht naar de zorgvrager, maar naar de mantelzorger is de gedachte achter dit gebaar. Met het compliment wil de gemeente Berg en Dal alle mantelzorgers  in de gemeente laten weten dat het werk dat zij doen zeer gewaardeerd wordt. De complimenten worden jaarlijks via Mantelzorg Berg en Dal verstrekt. Dit is een groep  actieve inwoners die zich inzetten voor ondersteuning aan mantelzorgers. Dit doen zij met verschillende activiteiten, in een persoonlijk gesprek, met informatieve bijeenkomsten en nieuwsbrieven. Ook kunnen mantelzorgers gebruik maken van de zorgpauze, waarbij een vrijwilliger tijdelijk even de zorg uit handen neemt. Mantelzorgers kunnen Mantelzorg Berg en Dal bereiken door te bellen naar telefoonnummer 085-0406066, te mailen naar info@mantezorgbergendal.nl of een kijkje te nemen op de website www.mantelzorgbergendal.nl.