8 december 2021

Eindelijk licht aan de grens

De nieuwe lantaarnpaal aan de grens. Op Duits of op Nederlands grondgebied. Grensgeval

Wonen aan de grens tussen Duitsland en Nederland heeft grote voordelen, mar vraagt ook doorzettingsvermogen. Na ruim 12 jaar hebben de Nederlandse bewoners van de Homüschemühl, een Duitse boerderij op de grens van Millingen aan de Rijn en Keeken (Kleve) verlichting op de grensovergang. Eindelijk staat er een lantaarnpaal op de hoek van de Molenstraat en de Nielerstrasse. De afgelopen 3 jaren is veel geschreven, getelefoneerd en gemaild met Stadt Kleve, Kreis Kleve en de gemeente Berg en Dal. En het eerste weekend, nadat de wintertijd is ingegaan heeft de gemeente Berg en Dal haar verantwoordelijkheid genomen voor de verkeersveiligheid op dit drukke ‘Pendel-Kruispunt’ tussen Nederland en Duitsland. Grote dank gaat uit naar de verschillende ambtenaren en uitvoerende medewerkers van de gemeente Berg een Dal. Voor de bewoners pal op de grens maar ook voor alle pendelaars is vooral ’s winters en ’s avonds de veiligheid hier heel sterk vergroot.