2 december 2021

Ben en Bertha Rutjes uit Leuth 60 jaar getrouwd

Burgemeester Slinkman met het diamanten bruidspaar Rutjes-Brugman.

Op 8 november waren Ben (87) en Bertha (83) Rutjes-Brugman 60 jaar voor de wet getrouwd. Hun kerkelijk huwelijk was op 30 november en dat was een reden voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal om het diamanten paar op dinsdag 30 november, namens de gemeente, te komen feliciteren. Voordien had hij al een bloemstuk en een kopie van de trouwakte uit 1961 bij het bruidspaar laten bezorgen. Het werd een gezellig samenzijn, waarbij de burgemeester alle tijd nam om met het bruidspaar te praten. Ben, afkomstig uit Leuth leerde zijn Bertha, afkomstig uit Erlecom, op de Leuthse kermis kennen, toen zijn broer schutterskoning was. Bertha was de dochter van de onderbaas van de steenfabriek in Erlecom. Frappant detail was, dat drie broers Rutjes trouwde met drie zussen Brugman en zo werd het een grote familie. Ze kregen 4 kinderen, 3 meisjes en 1 jongen, die vervolgens voor 6 kleinkinderen zorgden. Na hun huwelijk hebben ze eerst twee jaar in Kekerdom gewoond waarna ze een huis bouwden aan de Pastoor van Thielstraat in Leuth. Onlangs is dat huis aan een kleindochter verkocht en nu wonen ze zelf tot volle tevredenheid aan de Steenheuvelsestraat in Leuth. Bertha werkte als huishoudelijke hulp en Ben werkte bij de gemeente Ubbergen. Daarbij is Bertha nu nog steeds actief voor VVLK. Voor de voetbalclub wast ze al 30 jaar de shirts van 3 elftallen en doet dat nog steeds.  Ook Ben is nog steeds actief in het verenigingsleven van Leuth. Zo is hij al 70 jaar van de fanfare, DES, in Leuth waarvan hij ook 10 jaar penningsmeester was. Ook was hij 10 jaar penningmeester van de KBO en 70 jaar lid van VVLK. Dat leverde hem nog een koninklijke onderscheiding op. Ter gelegenheid van hun diamanten trouwdag ontvingen ze tevens een felicitatie van het Kabinet van de Koning en van de Commissaris van de koningin. Van harte gefeliciteerd!!