16 juli 2021

Uitvliegdag leerlingen groep 8 basisschool ’t Bijenveld in Leuth

De leerlingen van groep 8 tijdens hun afscheidslied.

Vandaag 16 juli was het voor de leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Bijenveld in Leuth de laatste dag. Voor hen was een speciaal programma opgezet . Nadat ze in de klas verzameld hadden werd hen uitgelegd hoe ze het spel “Zoek de juffer” moesten gaan spelen waarna ze naar de Rollebol vertrokken. Daar werd gegeten en gedronken, werden T-shirts beschreven en werden de fietsen versierd. Na de spelletjes op de Rollebol gingen ze gezamenlijk weer naar de school waarna de leerlingen “uitvlogen” via een glijbaan. Elk jaar wordt het op een andere manier gedaan. Zo werden ze al een keer vanaf boven uit de school naar beneden “getokkeld” en spoot de brandweer ze al een keer weg. Maar deze keer was gekozen voor de glijbaan. Nadat ze allemaal “uitgevlogen” waren werden ze nog toegesproken en zongen ze gezamenlijk, onder het toeziend ook van de leerlingen van de lagere groepen hun afscheidslied. Door een van de ouders, Ivo Hermsen, werd nog een cadeau aangeboden namens de ouders van de leerlingen van groep 8. Dit cadeau bestond uit verschillende vogelhuisje en insectenhuisjes voor de tuin van de school. Voor alle aanwezigen was er nog een ijsje.  Daarna vertrokken de leerlingen op hun versierde fiets voor een tochtje door het dorp, uitgezwaaid door ouders, opa’s en oma’s. zie de foto’s deel 1;  deel 2.