18 februari 2021

Bomen bij Ooijse Eendengat gekapt.

Het Eendengat in Ooij met de gekapte bomen.

Deze week zijn een aantal bomen rond het Eendengat, naast Dorpshuis de Sprong in Ooij gekapt, terwijl de grote Wilg nog gesnoeid gaat worden. Het gevolg is nu een kale omgeving. Reden van dit kappen is het feit, dat de bomen een schimmelziekte hebben en daarom geruimd moesten worden, aldus Jan Beers van bomenrooibedrijf Jan Beers uit Groesbeek, die de werkzaamheden uitvoert.  “Het is de eerste tijd kaal, maar er zullen nieuwe bomen worden geplaatst” aldus Jan Beers. Het is de bedoeling dat de nieuwe bomen al een lengte van 6 a 7 meter hebben.  Omdat  bewoners uit de buurt geklaagd hebben over last van pluizen,  zal de overgebleven grote Wilg bij de fitnesstoestellen  gesnoeid worden en over een tijdje  zal deze er weer perfect bij staan, aldus Jan Beers. zie de foto’s.