24 januari 2021

Jan Janssen (de melkboer) uit Berg en Dal overleden

Jan Janssen

Ons bereikte het droevige bericht, dat op 21 januari, Jan Janssen (de vroegere melkboer) uit Berg en Dal, op 74 jarige leeftijd is overleden. Jan is jarenlang zelfstandig ondernemer geweest en is daarna werkzaam geweest bij de NS. Hij was sportief en in 2019 liep hij als fervent loper voor de 25e keer de Nijmeegse Vierdaagse.  Hij betekende als muzikant en trouw lid van muziekgezelschap Edelweisz veel voor de vereniging. Hij was secretaris en bestuurslid en organiseerde diverse financiële acties. Daarbij beheerde hij het instrumentarium, verzorgde het donateursblad, alsmede het ledennieuwsblad en zat in vele commissies.  Tevens was Jan de drijvende kracht achter de door Edelweisz georganiseerde Zwitserse Pinksterweekenden en de tegenbezoeken aan Zwitserse orkesten. Voor onder andere deze werkzaamheden werd hij tijdens het jubileumconcert in 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Onlangs werd Jan in het park voor zijn woning op zijn ziekbed verrast met een serenade door zijn muziekgezelschap. Daarnaast werd hij gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap en werd hij benoemd tot erelid van de vereniging. Een altijd vriendelijk en aardige persoon, die altijd tijd had voor een praatje. Wij wensen zijn vrouw  Ineke, de kinderen en kleinkinderen, alsmede de overige familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Rust in vrede Jan.