1 januari 2021

Relatief rustige Oudejaarsnacht voor de brandweer van de gemeente Berg en Dal.

Voor de brandweerkorpsen in de gemeente Berg en Dal was de Oudejaarsnacht relatief rustig. Zowel voor de korpsen van Millingen aan de Rijn en Ubbergen waren er in het geheel geen meldingen en de brandweer van Groesbeek moest 2 x uitrukken. 1 keer voor een een grote vuurwerkpot en vervolgens om 02.24 uur voor een schuurbrand in de Dasstraat op de Horst. De bewoners van de aangrenzende woning lagen al op bed. Het was dat buurtbewoners nog wakker waren en  rook zagen anders was het flink uit de hand. De gewaarschuwde brandweer kon erger voorkomen. Ondanks het vuurwerkverbod werd er rond de jaarwisseling toch nog op veel plaatsen vuurwerk afgestoken, hetgeen niet echt voor overlast zorgde, althans voor zover nu bekend. In de Gelderlander meldde burgemeester Slinkman: De jaarwisseling verliep in Berg en Dal volgens Slinkman ‘best heel goed’. Er waren wat klachten over vuurwerk, zegt hij. ,,Maar over het algemeen gaf het een heel rustig beeld.’’
De foto’s in de Horst zijn gemaakt door Waldie Rutten.