1 december 2020

Gemeente past de borden Prinses Beatrixstraat in Ooij weer aan.

Daar waar het even mogelijk was om ongestraft de Prinses Beatrixstraat t.h.v. de basisschool Opweg van twee kanten in te rijden, is dat vanaf nu weer verleden tijd. De gemeente heeft de borden weer aangepast en voor de zekerheid vanaf de Prinses Irenestraat, de zijde van waar af het verboden is, dubbele borden geplaatst. Het is dus weer een eenrichtingsweg. Naar verluidt zou er vanuit de school op aangedrongen zijn om de oude situatie, i.v.m. de veiligheid, weer terug te brengen.  Natuurlijk staat veiligheid voorop, maar de mogelijkheden om nu het dorp binnen te rijden vanaf de zijde van de Sint Hubertusweg worden daardoor weer beperkt, zeker nu men gestart is of gaat starten met werkzaamheden aan de Kerkdijk t.h.v. Jonkmanshof. Een goede voorlichting richting inwoners van Ooij zou overigens niet slecht zijn. Daar wordt een voetpad aangelegd. Overigens zijn de palen bij de school, van de schoolzone, welke door een bus uit de grond waren gereden, ook weer hersteld.