24 november 2020

Waterkerskwekerij Ubbergen komt op TV

Ivo van Eck en Cindy Vermeulen, de eigenaren van de Klispoel

Tussen de Rijksstraatweg en de Rijksweg in Ubbergen is al vele jaren de waterkerskwekerij “de Klispoel” gevestigd aan de Kasteelselaan. De Klispoel b.v. is de enige waterkerskwekerij in Nederland. Het ligt aan de voet van de stuwwal vlak bij Nijmegen,grenzend aan een natuurgebied en uitkijkend over de Ooijpolder. “Het bedrijf is opgericht in 1970 door Norbert Vermeulen. Sinds 1983 is het bedrijf in Ubbergen gevestigd, een gebied dat bekend staat om zijn vele zuivere waterbronnen. Niet voor niets waren hier vroeger tientallen wasserijen gevestigd”,  zo wordt het omschreven op hun website. Ivo van Eck en Cindy Vermeulen zijn sinds 5 jaar eigenaar.  In het programma Binnenstebuiten wordt binnenkort aandacht besteed aan de kweek van waterkers, net als aan het “Bronnenbos” onderaan de Refter en de Stuwwal. De uitzending is op 17 december om 18.45 op NPO 2.