27 september 2020

Op stap met de schaapskudde in Berg en Dal

 Op zondag 27 september liepen de herders van Natuur- en Landschapsbeheer “Op Dreef” met hun schaapskudde van Groesbeek naar Berg en Dal en via de Holthurnsche Hof weer terug naar Groesbeek. Hester van Male en Bart Willers namen belangstellenden graag mee om samen met 135 Kempische heideschapen door de besloten bossen en langs de weidse velden van Groesbeek en Berg en Dal te lopen. Deelnemers beleefden en bekeken natuur en landschap als schaapherder. De herders vertrokken vanuit Groesbeek naar Berg en Dal. In Berg en Dal (Klappeijenpad) hielden ze een kleine pauze bij het Waldboeren-project voor natuurgerichte kringlooplandbouw en lichtten daar toe welke rol hun schapen vervullen in het terrein. De kudde vervolgde de weg door het dorp Berg en Dal en de schapen konden vervolgens even grazen op het landgoed De Holthurnsche Hof. De totale lengte van de wandeling was 12 kilometer, maar de mensen konden ook deeltrajecten meelopen. De wandeling was een voorproefje voor de bijzondere activiteiten tijdens de Landschapsparade op zondag 4 oktober op de Holthurnsche Hof. Voor deze wandeling en alle activiteiten van de Landschapsparade is inschrijving verplicht. Zie www.landschapsparade.nl  zie de foto’s