16 september 2020

Natuurwandelroute N-70 zet de toon voor landschapsparade

Op 4 oktober organiseert Via Natura het buitenfestival de Landschapsparade. Het programma staat in het teken van de uitverkiezing van Berg en Dal als wandelgemeente van het jaar 2020 en het 50-jarige bestaan van de N-70 route. De activiteiten vinden plaats op en rond het landgoed de Holthurnsche Hof. Dat biedt voldoende ruimte  om het festival ook in corona-tijd veilig te organiseren. 

Programma:  Deelnemers gaan op pad met begeleiders. Ze duiken in de natuur, het landschap en de rijke cultuurhistorie van de heuvelrug. Ze horen verhalen over bijzondere dier- en plantensoorten, over de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog die nu nog zichtbaar zijn en waar de Romeinen 2000 jaar geleden dakpannen produceerden. Ze kunnen ook meedoen aan een workshop kaart en kompas. Kinderen kunnen meelopen met de wandelingen of kiezen voor de speciaal voor deze dag gemaakte fotospeurtocht. De N-70 route bestaat dit jaar 50 jaar. De bedenkers maakten de route ter ere van het Europese Natuurbeschermingsjaar 1970.  Op 4 oktober leiden IVN-gidsen je vanaf De Bastei over delen van de route naar het buitenfestival. De N-70 route voert de  wandelaar over heuvels en dalen met magnifieke uitzichten. Het is niet alleen de aanzienlijke fysieke inspanning, maar de wandelaar raakt als vanzelf onder de indruk van de natuur. Dat is precies wat de ontwikkelaars beoogden. Op de website http://landschapsparade.nl/ staan alle activiteiten op een rij. Inschrijven: Vanwege corona moeten mensen die mee willen doen met de activiteiten zich vooraf inschrijven. Het festival is niet vrij toegankelijk . Inschrijven kan tot tot en met 3 oktober via de website www.landschapsparade.nl. De activiteiten zijn gratis. Deelnemers krijgen per mail een bevestiging met instructies voor de deelname. Arno van der Kruis heeft ter gelegenheid van het jubileum van de N-70 een boekje geschreven. Tijdens de landschapsparade is deze bijzondere uitgave verkrijgbaar. Bestellen jubileumboekje N-70 route: info@bellefleurboomgaardbeheer.nl