5 juni 2020

Zomer in Gelderland praatpaal in Berg en Dal

Omroep Gelderland in Berg en Dal. Foto Frans Bootsma

Voor het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland werd contact gezocht in het dorp Berg en Dal om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de woonplaats Berg en Dal! Vervolgens werd op donderdag 4 juni de “Zomer in Gelderland Praatpaal” in Berg en Dal neergezet. De inwoners van Berg en Dal konden de redactie tips geven over wat er in de uitzending over het dorp moet zitten. Zomer in Gelderland is een project waar Omroep Gelderland dit jaar voor de 11e keer de provincie in gaat en 4 weken lang elke dag een ander dorp belicht. Normaal gesproken doet de omroep dat met een live uitzending op een plein met veel publiek. Allerlei groepen mensen zijn dan de hele dag bezig om opdrachten te vervullen voor een goed doel. Door de coronacrisis is dat nu natuurlijk niet mogelijk.  De redactie van Zomer in Gelderland heeft daarom iets anders bedacht. Ze gaan nog steeds naar 20 dorpen en de presentatie is nog steeds in handen van Angelique Kr├╝ger. Daar houdt de vergelijking met voorgaande jaren op. Het programma maakt een reis langs de grens van de provincie. In twintig dorpen op die route wordt binnenkort de Zomer in Gelderland praatpaal neergezet (denk aan de ANWB praatpalen van weleer). Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen. Bij de paal worden vragen gesteld als: Wat mogen we hier niet missen? Wat is de mooiste plek van dit dorp? Waar ben je hier trots op? Wat zou er anders mogen? Wie verdient er in dit dorp een verrassing en waarom? Wie heeft nog een grote wens om iets te doen of voor elkaar te krijgen? Met de antwoorden gaat de redactie van Zomer in Gelderland aan de slag en maakt dan een speciale uitzending over Berg en Dal.   Zomer in Gelderland is te zien van 3 t/m 28 augustus bij Omroep Gelderland. zie de foto’s