5 juni 2020

Nieuwe directeur Museumpark Orientalis

Hans Jansen

Sinds 1 mei is Hans Jansen de nieuwe directeur van Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting.  Hij volgde Erna op, die jarenlang het museumpark heeft geleid. Het Museumpark trekt de laatste jaren weer meer bezoekers en Hans Jansen is vastbesloten om het nog succesvoller te maken door meer publiek aan te trekken. Zo wil Jansen de geschiedenis van het Rijk van Nijmegen aan het museum verbinden. ,,Voor de Duitse bezetting heeft een rabbijn op het station in Nijmegen veel Joodse vluchtelingen uit Duitsland opgevangen en verder geleid: aan hem wil ik in het Joodse dorp een kamer wijden. En zoiets wil ik ook met de Romeinen doen.” zo verklaarde hij tegenover de Gelderlander. Deze zomer nog moet er een uitgebreid muziek- en theaterprogramma komen. ,,Het museumpark is 30 hectare groot. Dus ook in de 1,5 metermaatschappij kunnen wij bandjes en theatergroepen de ruimte geven voor openluchtconcerten en -voorstellingen.” Nog in deze coronatijd wil Jansen een profiel neerzetten van een veilig museum. ,,Je kunt hier met je gezin veilig terecht voor een vakantiedagje. Het terrein is zo groot, dat je niemand tegen het lijf hoeft te lopen. Breng je picknickmand mee en ga ergens lekker zitten lunchen.” zie artikel in de Gelderlander