3 mei 2020

Wiel en Riet Jurrius uit Leuth 60 jaar getrouwd.

Riet en Wiel Jurrius-Janssen

Wiel (83) en Riet (82) Jurrius-Janssen, wonende aan de Duffeltdijk in Leuth waren vandaag, 3 mei, 60 jaar getrouwd. Ze trouwden die dag, 60 jaar geleden,  samen met een ander bruidspaar, Harry Janssen, broer van Riet en Joke Jurrius, zus van Wiel, op het gemeentehuis van de gemeente Ubbergen, in Beek. Helaas is dat bruidspaar inmiddels overleden.  En ook die dag werd er voor de kerk getrouwd. Allemaal waren ze afkomstig van de boerderij. Wiel is groot gebracht op de plek waar hij nu nog woont, zij het iets verderop, op de Zandbult te Leuth en Riet op de boerderij, annex winkeltje aan de Kerkdijk in Ooij, schuin tegenover de kerk. Ze werkten beiden in het eigen familiebedrijf. Na hun huwelijk zijn ze op deze plek aan de Duffeltdijk blijven wonen, zij het, dat er tijdens de dijkverzwaring, midden jaren 90, een nieuw huisje werd gebouwd naast het oude huis. Daar wonen ze tot volle tevredenheid. Het bruidspaar heeft 4 kinderen, 2 dochters en 2 zonen en gezamenlijk hebben ze 7 kleinkinderen, waarvan de oudste al weer 29 jaar is. Het feest is voorlopig even uitgesteld en zal op een later tijdstip gaan plaats vinden. Diamanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd!!