31 januari 2020

Nick Bakker benoemd tot raadslid gemeente Berg en Dal

Nick Bakker legt de eed af.

Donderdagavond is de in Ooij geboren en woonachtige Nick Bakker geïnstalleerd als raadslid in de gemeenteraad van Berg en Dal. De CDA’er  is daarmee met zijn 22 jaar het jongste raadslid van de gemeente. Bakker studeert momenteel politicologie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen waar hij werkt aan zijn proefschrift. Eerder was Bakker al enige tijd carrousellid namens het CDA en kwam hij door het vertrek van CDA – icoon Rob Verheijen in beeld bij de fractie. ‘’Zorgen dat de jeugd hier graag blijft wonen en dat senioren hier hun mooie oude dag kunnen slijten is één van mijn uitdagingen. Dat ik mag wonen, en op deze manier de belangen mag behartigen van inwoners van één van de mooiste gemeentes van Nederland vind ik een eer’’ aldus Bakker. Tijdens de eerste raadsvergadering drukte de benjamin al direct zijn stempel op de vergadering door een motie namens het CDA in te dienen waarin hij de wethouder vroeg zorg te dragen voor de kerkklokken in de Bartholomaeuskerk te Beek. ‘’In de klokken staan de namen van mensen uit Beek die in de oorlog gesneuveld zijn. Het zou eeuwig zonde zijn wanneer door de verkoop van de kerk dit erfgoed verloren zou gaan’’ aldus Bakker. Daarmee was zijn inbreng tijdens de eerste raadsvergadering een feit.