17 november 2019

7Heuvelenloop in Nijmegen

De koplopers op de Groesbeekseweg in Nijmegen.

Dit weekend stond Nijmegen weer in het teken van de Zevenheuvelenloop. Zaterdagavond was de Zevenheuvelennachtloop en zondag om 11.30 uur gingen vervolgens de wedstrijdlopers voor de 36e NN Zevenheuvelenloop van die dag van start. Letesenbet Gidey (21) uit Ethiopië heeft zondagmiddag bij de dames de Zevenheuvelenloop gewonnen. Dat deed zij in een recordtijd van 44 minuten en 20 seconden. Daarmee heeft zij het wereldrecord verbroken. Ook Evaline Chirchir liep een snelle tijd van 46.33. Het podium werd compleet gemaakt door Eva Cherono (48.15) Bij de mannen won Kissa na een spannende eindsprint. Edwin Kiptoo moest het in de laatste meters afleggen tegen de Oegandees van het NN Running Team. Kissa liep 41.49 en Kiptoo liep 2 seconden langzamer. Moses Koech, teamgenoot van Kissa, werd derde in 42.06. Snelste Nederlands: Bij de mannen was Mohamed Ali het eerste terug aan de finish. De atleet uit Cuijk liep een nieuw persoonlijk record van 43.57. Susan Krumins was in eigen stad de snelste Nederlandse loopster. Foto Geert Timmer, Nieuws uit Nijmegen. zie ook de foto’s van Piet Spanjers