25 september 2019

Opening vernieuwde bibliotheek in Beek.

Opening vernieuwde bibliotheek in Beek.

Woensdagmiddag 25 september is in het Kulturhus van Beek de vernieuwde bibliotheek geopend. Dit gebeurde door het doorknippen van een lint door de winnares van de kleurwedstrijd, Maartje Booltink,, die dit deed samen met wethouder Annelies Visser van Cultuur van de gemeente Berg en Dal. Voordien werden de bezoekers toegesproken door Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De kinderen konden deze dag experimenteren met een greenscreen (voor leuke foto’s) of meedoen aan een circusworkshops van  van Jan Koekepan. zie de foto’s 

De vernieuwde bibliotheek op de begane grond van het Kulturhus in Beek-Ubbergen heeft een frisse, open uitstraling. Aan de ‘leesbar’ kunnen bezoekers met een kopje koffie rustig lezen. Kinderen kunnen lekker struinen in het ‘boekenbos’. 

Nieuwe activiteiten

Pauline Dircks, programmamaker in Bibliotheek Beek-Ubbergen, is enthousiast over de vernieuwde bibliotheek. “Het is een prachtige plek om onze activiteiten te organiseren, zoals digitale workshops, lezingen en computercursussen. We hebben dit jaar ook twee nieuwe activiteiten: verhalen uit de teletijdmachine en DigiDemo 50+. Kinderen kunnen luisteren naar spannende verhalen van vroeger en 50-plussers zijn van harte welkom bij demonstraties van digitale technieken, zoals Virtual Reality.”

Openingstijden

De bibliotheek is toegankelijk als het Kulturhus is geopend. Dit betekent dat bibliotheekleden doordeweeks in ieder geval tot 19.00 uur materialen kunnen lenen en weer terugbrengen. Van maandag t/m woensdag van 13.00 tot 17.00 uur is personeel aanwezig om bezoekers te woord te staan. Dit geldt ook voor de vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur wordt de bibliotheek bemand door vrijwilligers. Op zaterdag en zondag is de bieb gesloten. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/openingstijden.