25 september 2019

Spelemeien speelt ‘Boejaka’ in dorpshuis de Sprong.

Op avontuur in de jungle door Spelemeien.

Op woensdag 25 september was de eerste voorstelling van de  door spelers met beperking “Op avontuur in de jungle” in dorpshuis de Sprong te Ooij. Dit werd mogelijk gemaakt door Theaterwerkplaats Spelemeien uit Wercheren. Een geweldig optreden dat met veel geduld van beide zijden is ingestudeerd. Er volgen nog twee voorstellingen. Op maandag 30 september en woensdag 2 oktober zijn de voorstellingen nog te zien in dorpshuis De Sprong, Prins Bernhardstraat 3 te Ooij. Aanvangstijd van de voorstelling is steeds 13.45u. Kaarten zijn vanaf 13.15u voor €4,- te verkrijgen aan de kassa. zie de foto’s deel 1;   deel 2. Het vervolg wordt woensdag 2 oktober opgenomen.

Het echtpaar Pieter en Monica wint in de Regenboogloterij een reis naar de jungle. Wordt het de droomreis waar de reislustige Monica op hoopt, of komen Pieters grootste nachtmerries uit? Toeschouwers maken kennis met de kordate junglegids José, een vieze baviaan, feestende slingerapen, een pesterige papegaai, de oermens Boejaka en een luiaard die zijn naam eer aandoet. En wie is toch die kerel met die felgekleurde kleren? Lach en ontroering. Dagbestedingswerkplaats Spelemeien is onderdeel van VOF Allemeien, een kleinschalige particuliere zorgorganisatie uit Persingen. De tien spelers met een verstandelijke beperking – Dirk, René, Paul, Percy, Marleen, Femke, Jeroen, Romano, Marsha en Lars – treffen elkaar elke maandag en woensdag in de theaterzaal van Dorpshuis De Sprong in Ooij. Voor de dertiende keer verzonnen zij samen met hun begeleiders vanuit oefeningen en improvisaties een voorstelling. Met hun unieke persoonlijkheden en talenten zorgen de Spelemeiers bij het publiek gegarandeerd voor ontroering, verbazing en menige schaterlach. Data, tijden en prijzen. ‘Boejaka’ is woensdag 25 september,